News | Întrebări şi răspunsuri | Contact
Cea mai tare idee
să câştige!
News
Concurs de Idei tari 2
Iata castigatorii celei de-a doua editii
Locul I: Ciubotariu Andrei, student Facultatea de Electronica si Telecomunicatii Iasi si Marian Andrei
Prelungim înscrierile şi adăugăm o nouă temă pentru concursul Idei tari
În urma numeroaselor sugestii venite atât din partea studenţilor, cât şi a profesorilor, s-a decis
A doua ediţie începe azi, 25 octombrie 2010
Premii în valoare totală de 10 000 euro pentru soluţii multimedia la cea de-a doua ediţie a competiţiei
Deschidem înscrierile
Începând de azi, te aşteptăm să te înscrii!
Ce este Idei tari? | De ce Idei tari? | Cum facem? | Teme de concurs
Teme de concurs

Te poţi înscrie în concurs cu un proiect pe una dintre următoarele teme:

1. Set-top-box virtual (PC based)

Descriere: Toţi utilizatorii care au un PC (MS Windows sau MacOS) şi acces la un serviciu de internet în bandă largă, se pot uita la TV de pe computerul lor. Acelaşi serviciu poate fi, de asemenea, disponibil şi pe TV, atât timp cât PC-ul este conectat cu televizorul.
 
Semnalul TV trebuie să provină de pe internet şi trebuie să corespundă codec-urilor H.264 şi încapsulării de tip MPEG-2 STPS (suportul DVB-T este opţional). Canalele gratuite (free-to-air) vor fi necriptate, în timp ce canalele PayTV vor fi criptate (în timp real DRM).
 
În plus, utilizatorul trebuie să aibă acces la o interfaţă grafică (GUI), prin intermediul căreia poate:

a) să se logheze cu datele sale (autentifica / autoriza)
b) să vadă lista de canale
c) să vadă lista de programe (EPG)
d) să selecteze canalele
e) să schimbe canalele (SUS/JOS sau canal ID)
f) controleze volumul audio
g) să selecteze dintr-o listă de filme VoD şi să înceapă streaming-ul (criptat) cu FF / RW / Pauză / STOP / PLAY

Soluţia trebuie să fie elaborată de preferinţă cu ajutorul unui software sub Licenţa Publică Generală (GNU) şi să fie utilizabilă pe echipamente hardware (PC şi periferice) în scop general şi pentru utilizare obişnuită. În cazul în care este nevoie de harware special, preţul de retail al acestuia nu trebuie să depăşească valoarea de 20 de euro (trebuie să se ţină cont şi de aspectele comerciale).

2. Set-top-box integrat (Internet @ TV)

Descriere: Toti utilizatorii de televizoare de ultimă generaţie care suportă Internet @ TV, Widgets, module CI şi au o conexiune în bandă largă, pot viziona IPTV, fără a fi nevoie de orice alt dispozitiv (STB / PC).  Semnalul TV trebuie să provină de pe Internet şi să corespundă codecurilor H.264 şi încapsulării de tip MPEG-2 STPS (suportul DVB-T este opţional).

Semnalul TV trebuie să provină de pe internet şi trebuie să corespundă codec-urilor H.264 şi încapsulării de tip MPEG-2 STPS (suportul DVB-T este opţional). Canalele gratuite (free-to-air) vor fi necriptate, în timp ce canalele PayTV vor fi criptate (în timp real DRM). 

În plus, utilizatorul trebuie să aibă acces la o interfaţă grafică (GUI), prin intermediul căreia poate:
a) să se logheze cu datele sale (autentifica / autoriza)
b) să vadă lista de canale
c) să vadă lista de programe (EPG)
d) să selecteze canalele
e) să schimbe canalele (SUS/JOS sau canal ID)
f) să controleze volumul audio
g) să selecteze dintr-o listă de filme VoD şi să înceapă streaming-ul (criptat) cu FF / RW / Pauză / STOP / PLAY
Soluţia trebuie să fie dezvoltată exclusiv pe software-ul şi widget-uri care rulează pe televizoare de ultimă generaţie. Cardul CAM va fi singurul hardware suplimentar şi va fi oferit de către furnizorul de servicii.

3. Crearea unui personaj interactiv online

Descriere: personaj plasat pe website-ul www.romtelecom.ro care vorbeşte în timp real cu vizitatorul site-ului respectiv, în funcţie de diversele acţiuni pe care utilizatorul le face (la diversele mişcări ale mouse-ului sau la click-uri pe diverse link-uri).
 
Aplicaţia va consta intr-o interacţiune  live dintre utilizatorul site-ului şi personajul animat.


4. Aplicaţie Speech to text pentru website-uri

Descriere: aplicaţie care să preia comenzile vocale ale unui utilizator de site.
 
Aplicaţia trebuie să fie contextuală cu site-ul. Exemplu: caută produs de tip... va trimite utilizatorul în secţiunea dedicată din magazinul online al companiei.

5. Widget pentru desktop cu serviciile Romtelecom

Descriere: aplicaţie de tip widget care să afişeze pe ecranul utilizatorului situaţia contului de client Romtelecom al persoanei respective (reflexie „pe scurt” a Romtelecom My Account). Clientul va putea vizualiza uşor, în timp real, traficul de date, lista de convorbiri, configurarea serviciilor sale Romtelecom şi posibilitatea de a plăti factura Romtelecom direct din widget.


6. Aplicaţie multimedia pentru agricultură

Descriere:  dezvoltare de software pentru micii fermieri care nu îşi permit un ERP (electronic resource management). Eexemplu aleatoriu: calendar online al muncilor agricole; software pentru evidenţa clară a cantităţii de lapte produse într-o fermă agricolă sau pentru cantitatea de furaje pe care trebuie sa o manance animalele în fiecare zi.7. Aplicaţie de Facebook tip chestionar (corelarea stilului de viata al utilizatorului cu zona de resedinta) pentru a identifica ce servicii Romtelecom i se potrivesc (tipuri specifice de abonamente la Internet/Voce/Televiziune

Descriere: Dezvoltatorul trebuie să creeze structura, designul şi să implementeze o aplicaţie folosind API-ul Facebook şi a informaţiilor disponibile pe www.romtelecom.ro. În baza informaţiilor disponibile de la utilizatorul Facebook (pot fi obţinute şi prin solicitare de la user prin aplicaţie) şi a celor disponibile pe www.romtelecom.ro, trebuie să asocieze profilul utilizatorului cu tipuri specifice de servicii Romtelecom de tip rezidenţial (spre exemplu, să propună userului un abonament de internet tip Clicknet Power şi voce tip Voce Fix 1000+).

Înscrie-te cu
ideea ta!


Vino în galeria oamenilor cu cele mai tari idei...

Premii şi regulament

Cele mai tari idei nu rămân nepremiate :).

Premii în bani:


- Locul I - 5.000 de euro
- Locul al II-lea - 3.000 de euro
- Locul al III-lea - 2.000 de euro

Şi altele...

© Idei tari - 2010 | Toate drepturile rezervate
Un proiect