News | Întrebări şi răspunsuri | Contact
Cea mai tare idee
să câştige!
News
Cum şi cine jurizează?
Iata castigatorii celei de-a doua editii
Locul I: Ciubotariu Andrei, student Facultatea de Electronica si Telecomunicatii Iasi si Marian Andrei
Prelungim înscrierile şi adăugăm o nouă temă pentru concursul Idei tari
În urma numeroaselor sugestii venite atât din partea studenţilor, cât şi a profesorilor, s-a decis
A doua ediţie începe azi, 25 octombrie 2010
Premii în valoare totală de 10 000 euro pentru soluţii multimedia la cea de-a doua ediţie a competiţiei
Deschidem înscrierile
Începând de azi, te aşteptăm să te înscrii!
Cum se jurizează? | Cine jurizează?
Cum şi cine jurizează?

===SKIP===

descriptionDaniela TĂRNICERIU,

născută în Iaşi, în anul 1960, este profesor, conducător doctorat, la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.
În perioada 2005 – 2008 a fost prodecan al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi, iar din 2008 este Şef de catedră Telecomunicaţii Iaşi.

Este titular al disciplinelor Procesarea digitala a semnalelor, Procesarea statistică a semnalelor, Compresie şi Criptare la direcţia de studii aprofundate Radicomunicaţii digitale.
Are ca domenii de interes Teoria Transmisiunii Informaţiei şi Procesarea Digitală a Semnalelor.
Este autor şi coautor la 8 cărţi, peste 110 articole în reviste şi în volume ale conferinţelor şi simpozioanelor din ţară şi străinătate.
Evaluator ANSTI, Expert CNCSIS, CEEX, Recenzent la reviste din ţară şi străinătate.descriptionDorin PETREUŞ,

născut în Maramureş, în anul 1962, a absolvit Insitutul Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii în 1997 şi a obţinut titlul de doctor inginer în 1998 la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Între anii 1987 şi 1991 a lucrat ca inginer la Direcţia de Poştă şi Telecomunicaţii judeţul Maramures, iar din 1991 până în 1996 a ocupat postul de asistent la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Din 2006 ocupă poziţia de profesor universitar la aceeaşi universitate, fiind liderul departamentului de Electronică de Putere şi prodecan al Facultăţii de Electronică Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Are ca domenii de interes: electronica de putere, surse în comutaţie de randament ridicat, control digital, microcontrolere, energii regenerabile.
Este autor şi coautor la 8 cărţi de specialitate şi peste 100 de articole publicate în reviste sau volumele unor conferinţe de prestigiu.
De asemenea, este implicat în activităţi de consultanţă în companii româneşti şi străine şi membru IEEE, Power Electronics Society.


descriptionIohan Vihta

Iohan VIHTA, născut în Ploieşti, este absolvent al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Politehnica din Bucureşti.

În prezent este Director Operare Reţea de Bază Romtelecom, iar de-a lungul celor 11 de ani de cariera în companie a ocupat şi alte funcţii precum: Director Tehnic în cadrul Direcţiei de Telecomunicaţii Braşov, Director Servicii de Reţea în cadrul Direcţiei de Telecomunicaţii Braşov, Director Executiv Adjunct Tehnic.

Este specialist în domeniile: transmisiuni şi comunicaţii electronice.

Printre activităţile de bază din cadrul direcţiei Operare Reţea de Bază se numără: operarea tuturor elementelor active din reteaua Romtelecom (TDM, IP, DWDM, broadband, etc), precum şi a serviciilor  adiacente (voce, date, video), gestionarea performanţei generale şi optimizarea actualelor reţele TDM şi reţele IP, furnizarea de servicii ITC pentru clienţii business, etc.descriptionMarius OTEŞTEANU, (reprezentat de Vasile GUI, Director Departament Comunicaţii, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara)

născut în Timişoara, în anul 1954, este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Politehnica din Timişoara. În anul 1978 a obţinut diplomă de merit de inginer în Electronică aplicată la Institutul Politehnic Traian Vuia, Facultatea de Electrotehnică din Timişoara, iar în anul 1983 titlul de doctor la aceeaşi facultate.
Este autor a 12 cărţi, 87 de articole ştiinţifice, a obţinut 9 brevete şi a avut 26 contracte de cercetare.

A fost invitat la Universitatea de Ştinţe Aplicate Bocholt, Germania, Universitatea de Ştinţe Aplicate Gelsenkirchen, Germania, Universitatea Tehnică Ostrava, Cehia, Universitatea Tehnică Praga, Cehia.

Este specialist în domeniile: radiocomunicaţii, transmisii telefonice, reţele numerice integrate şi reţele video.


descriptionTeodor PETRESCU,

născut în Ploieşti, în anul 1945, este profesor universitar la Catedra de Telecomunicaţii din Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Politehnica din Bucureşti. În cadrul aceleiaşi facultăţi, al cărei decan este în prezent, a obţinut diploma de inginer în anul 1967 şi titlul de doctor în anul 1972.
Este autor, coautor sau coordonator a peste 100 de lucrări ştiinţifice, incluzând articole publicate în reviste sau volume ale unor manifestări ştiinţifice (peste 80), manuale, monografii, culegeri de probleme şi îndrumare de laborator (15), contracte de cercetare (peste 30), brevete de invenţie etc.

A fost preşedinte sau membru în comitete de organizare ale unor Conferinţe ştiinţifice de mare prestigiu din domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor. Este membru al unor organisme profesionale naţionale sau internaţionale, cum ar fi IEEE.
Este un specialist recunoscut în domeniile: Semnale, circuite şi sisteme, Microunde, Comunicaţii prin satelit, Comunicaţii pe fibre optice, în care îşi desfăşoară activitatea didactică, de cercetare şi în calitate de conducător de doctorat.descriptionVasile VOICU

este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi al cursurilor post-universitare ale Şcolii Academice de Management – specializare în Management Strategic. În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în Electronică şi Telecomunicaţii, iar în anul 2004 a absolvit programul de MBA Management Strategic.

Este membru în organizaţiile AGIR şi ANAISP şi autorul unor lucrări de specialitate prezentate în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale, pe teme din domeniul tehnologiilor electronice digitale şi marketing.
Peste 7 ani experienţă în operarea şi gestionarea sistemelor digitale electronice, în vânzări, marketing şi managementul produsului.

În anul 2006 a fost Director Servicii Infrastructura, iar în prezent ocupă poziţia de Director Managementul Produsului – Segment Business în cadrul Romtelecom, concentrandu-se pe creşterea veniturilor şi a profitabilităţii ţinând cont de nivelul de satisfacţie al clientului.

© Idei tari - 2010 | Toate drepturile rezervate
Un proiect